Medische hulpmiddelen in 3D print

3D geprinte medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen in 3D print zijn voor eenmalig gebruik. Het helpt onnauwkeurigheden tijdens de operatie voorkomen en een pre-chirurgisch plan realiseren.

Medische hulpmiddelen in 3D print, o.a.:

  • Surgical Guides (Boor- en zaagmallen)
  • Anatomic Models
  • Wafers
  • Moulds for cranioplasty

Surgical Guides (Boor- en zaagmallen)

Boor- en zaagmallen worden veelvuldig ingezet tijdens operaties. Deze 3D geprinte hulpmiddelen worden op het bot geplaatst en helpen de chirurg bepalen welk stuk bot uitgenomen, aangepast of nauwkeurig voorbereid moet worden.

Deze surgical guides zijn voor eenmalig gebruik, helpen onnauwkeurigheden tijdens de operatie voorkomen en een pre-chirurgisch plan realiseren. Deze mallen worden 3D geprint in een (transparante) kunststof of in metaal. Het 3D printen gebeurt in een steriele omgeving.

Lees meer

Anatomic Models

Het 3D printen van anatomische modellen zorgt voor een heldere uitleg aan de patiënt. Ook worden deze modellen direct ingezet voor chirurgische voorbereiding en als uitlegmodel aan co-assistenten en arts-assistenten.

Lees meer

Wafers

Een wafer wordt gebruikt voor de re-positionering van de onder of bovenkaak. Wafers worden tijdens de operatie gebruikt om de nieuwe positie van de boven- of onderkaak ten opzichte van de dan nog ongeopereerde kaak te bepalen.

Lees meer

Moulds for cranioplasty

Patiënt-specifieke schedelmallen worden voornamelijk gebruikt voor reconstructieve chirurgie na decompressieve craniotomie. Dit om de onbeschermde hersenen te beschermen tegen externe invloeden, druk en infecties.

Lees meer