Kwaliteitsdag OK 2024: 3D technologie in jouw OK?

Op donderdag 7 maart 2024 organiseert de Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) de Kwaliteitsdag OK met als thema is 'Kwaliteit in de toekomst'. Een van de sprekers is Erik van der Garde, directeur van Oceanz 3D Printing / 3D Medical Models. Erik vertelt hoe 3D-technologie een enorme boost kan geven aan kostenbesparing, zorg op maat en duurzaamheid. 

3D technologie in jouw OK?

"3D technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Misschien maakt nog niet elke ziekenhuis veel gebruik van de techniek, maar dat verandert snel. Want door deze technieken krijgen de patiënten een zorg op maat. De medische hulpmiddelen worden aangepast aan de patiënt en de ingreep die moet worden gedaan. Dat levert niet alleen een betere zorg op voor die patiënt, maar is ook nog eens substantieel goedkoper voor het ziekenhuis. En levert dus een concrete bijdrage aan het reduceren van de zorgkosten.

Maar hoe komt een 3D geprint model op de OK? Wie zijn daar allemaal bij betrokken? En welke effect heeft die 3D technologie op het ziekenhuis?  

Tijdens de presentatie maken we een rondgang langs de betrokkenen, enkele toepassingen, de MDR wetgeving en een blik op de toekomst. Want de 3D technologie kan bijvoorbeeld ook een bijdrage leveren aan een groenere OK."

 

Meer info over de kwaliteitsdag